Maricica Stoica – Proiect tehnico-economic

Obiectivele de investiţii au la baza proiectării lor o concepţie care trebuie să ţină cont de un număr mare de factori de natură tehnică, economică şi legislativă.

Rezolvarea armonioasă în faza de proiectare a tuturor aspectelor impuse de aceşti factori impune desfăşurarea unei activităţi complexe  care se face prin participarea specialiştilor din domenii diferite. Obţinerea de profit este scopul activităţii oricărui sistem tehnico-economic, deci una dintre problemele principale care trebuie rezolvate cu ocazia proiectării obiectivului de investiţii este aceea de a dota şi organiza sistemul tehnico-economic cu utilaje, echipamente şi dotări specifice procesului de producţie, de a organiza şi dimensiona subsistemele componente, ţinând cont şi de celelalte sisteme tehnico-economice existente. Proiectarea construcţiilor, instalaţiilor şi căilor de acces aferente  sistemului tehnico-economic se constituie ca o parte din activitatea de proiectare a obiectivului de investiţii. Numai prin cunoaşterea conexiunilor dintre componentele subsistemului tehnico-economic şi dintre acesta şi mediul exogen, de către arhitect, inginer, se vor putea rezolva problemele funcţionale şi constructive ale obiectivului de investiţii.
Răspunzând acestor cerinţe, lucrarea de faţă completează alte materiale de specialitate din domeniu, cum sunt: Proiectarea sistemelor tehnico-economice, Proiectarea obiectivelor de investiţii,  Investiţii. Totodată, pune la dispoziţia specialiştilor care îşi desfăşoară activitatea la graniţa dintre tehnic şi economic un caz practic care-i va ajuta în aprofundarea metodelor şi a tehnicilor specifice concepţiei obiectivelor de investiţii.
Autoarea are meritul de a aborda într-un mod unitar şi practic aspecte privind proiectarea unui obiectiv de investiţii, parcurgând toate etapele aferente acesteia.
Lucrarea are menirea de a contribui la formarea competenţelor de auto-instruire, a unui tip de personalitate adaptabil la schimbare şi apt de a o înţelege.

De acelaşi autor

Proiectarea sistemelor tehnico-economice

Order Proiect tehnico-economic Preţ @ RON35,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *