Marian Zaharia – Economia serviciilor și globalizarea

CarteProfesor universitar doctor, titular la Departamentul Modelare, Analiză Economică şi Statistică, din Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti.
Este absolvent al  Academiei de Studii Economice, Bucureşti, Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică (1981), doctor în cibernetică economică (1994).
Are o bogată experienţă în managementul universitar îndeplinind pe rând funcţiile de Decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice, Universitatea “George Bariţiu” din Braşov (1996-2003) şi Prodecan al Facultăţii de Economia Turismului Intern şi Internaţional, Universitatea Româno-Americană din Bucureşti (2004-2008) fapt pentru care în 2004 i se conferă Medalia “Meritul pentru Învăţământ”.
Este autorul a 28 de cărţi de specialitate din domeniile modelare şi cibernetică economică, econometrie, fundamentarea deciziei, programarea calculatoarelor şi management şi a peste 80 articole publicate în reviste de specialitate, precum şi în volumele unor manifestări ştiinţifice internaţionale recunoscute, susţinute în ţară şi în străinătate.

 

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *