Marguerite Duras – Extazul Lolei V. Stein

UnknownScriitoarea franceză Marguerite Duras s-a născut în Saigon într-o familie de francezi. A trăit greu după moartea tatălului său. Şi-a găsit consacrarea ca scriitor aproape de  maturitate. A consumat mult alcool. Extazul Lolei V. Stein l-a scris fără să mai bea. La început a crezut că nu-i va ieşi. Şi a ajuns să fie celebră prin această carte. E cea mai importantă şi cea mai bine primită de public. Povestea este simplă. La un bal, ea ca personaj principal vede cum iubitul ei se îndrăgosteşte subit de alta şi rămâne să sufere. Târziu, spre sfârşitul carierei, Duras a declarat că dacă i-a părut rău de ceva în viaţă e că nu a fost o Lola V. Stein.

Pe mormântul ei din Montparnasse sunt nişte pilule albe răsfirate la întâmplare şi două scrisori albe de piatră. Pe una aapare o femeie zveltă cu buzele rujate, iar pe alta, o faţă îmbătrânită, plină de alcool. Mai jos stă scris: „a făcut ce a ştiut: a scis.”

De acelaşi autor

Hiroshima dragostea mea

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *