Manuscrisele lui Casanova, şapte milioane de euro

UnknownBiblioteca Naţională a Franţei a cumpărat memoriile lui Giacomo Casanova pentru 7 milioane de euro, anunţă Reuters. Memoriile, considerate pierdute la finalul celui de-al doilea război mondial, au fost găsite în seiful unei bănci din Leipzig, unde au fost adăpostite cu câteva zile înainte de bombardamentele aliaţilor din 1945.

3.700 de pagini îngălbenite ambalate în mai multe cutii vor lua definitiv drumul Franţei. Documentele provin dintr-o colecţie privată.

Giovanni Giacomo Casanova de Seingalt (1725-1798) a fost un aventurier italian, originar din Veneţia, devenit celebru prin peripeţiile sale galante, evocate în „Memoires” („Povestea vietii mele”) scrise între anii 1791 si 1798, care cuprind existenţa sa aventuroasă şi experientele sale, convingerile sale, care se remarcă printr-o bună cunoaştere şi descriere a moravurilor epocii. El a fost bibliotecar şi a avut timp de poveşti.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *