Magicianul în vizită la Bookiseala.ro: „Tinerii sunt fascinaţi de magie şi mister”

Iozefini-siteLeonard Iozefini a învăţat arta prestidigitaţiei de la tatăl său. Pentru că volumul său „Misterele magiei” a atins o cifră record de vânzări pe BOOKiseala.ro ne-a făcut o scurtă vizită. Cu acest prilej ne-a acordat un interviu:

Ilă Citilă: De ce „Misterele magiei”?

Leonard Iozefini: Pentru că magia este învăluită în mister. Am decis să scriu o carte pentru a împărtăşi celorlalţi din arta pe care am învăţat-o. Mi s-a părut un titlu provocator.

I.C.: De când aţi învăţat să faceţi magie?

L.I.: De la 6,7 ani. La început numere de prestidigitaţie, cea mai grea latură a magiei. Cu timpul am ajuns să profesez cu plăcere.

I.C.: Abilităţile le-aţi dobândit de la Tata?

L.I.: Da. De mic mă lua cu el peste tot. Îi eram asistent la spectacolele pe care le-a avut prin ţară. Eram fascinat de ce puteam să realizez.

cartea se poate comanda, aici!

I.C.: Ca orice copil…

L.I.: Dar şi de succesul lui.

I.C.: Care au fost primele magii pe care le-aţi reuşit?

L.I.: Primul număr pe care l-am învăţat era ascunderea monedei. Îmi amintesc că tata îmi dădea ţigările lui să le ascund prin hainele prietenilor. Ţin minte că era tare mândru de mine, spunându-le celorlalţi că eu îl voi urma.

I.C.: De ce nu le-a făcut tata vreo magie Ceauşeştilor?

L.I.: S-au scris multe aberaţii că i-ar fi fost interzisă apariţia în public. Ştiu că a fost apreciat de familia Ceauşescu, în special de către Valentin şi Nicu. Cei doi frecventau barurile de pe Litoral, unde tata, Aurel Iozefini, lucra seară de seară, eu fiind asistentul lui, dar şi umbra sa. Acolo unde era tata, eram şi eu.

I.C.: Cum vă explicaţi succesul enorm al seriei Harry Potter?

L.I.: Tinerii sunt fascinaţi de  ceea ce înseamnă magie şi mister.

I.C.: Trăiţi doar din meseria de Magician?

I.L.: În momentul de faţă nu ştiu ce să vă zic. De-a lungul timpului am făcut mai multe afaceri. Mă pricep la multe lucruri. Pot spune că se poate trăi din magie la limita bunului simţ. Nu te poţi îmbogăţi peste noapte.

I.C.: Care este principalul secret al magiei?

I.L.: Nimeni nu se naşte învăţat. Abilităţile vin cu timpul. Trebuie mult exerciţiu. Am avut şansa de a avea un tată Magician. Nu mi-a ascuns nimic. Profesorul era lângă mine. Ce copil nu şi-ar dori aşa ceva?

 

Comanda aici: Misterele magiei

Mentalismul. Pe înțelesul tutror

 

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

3 Responsesto “Magicianul în vizită la Bookiseala.ro: „Tinerii sunt fascinaţi de magie şi mister””

  1. eugen spune:

    Ila, si v-a aratat cum se fac numere de magie?
    Am cumparat si eu cartea, sper sa reusesc sa fac.

  2. Ilă Citilă spune:

    Nu Eugen, domnul Iozefini a avut amabilitatea sa ne viziteze pentru interviul in exclusivitate. Ii multumim pentru asta. Ila

  3. alex spune:

    Intersant volum, acum o sa fim toti magicieni…..:)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Prin blogosfera literara (10 – 16 septembrie 2012) | Recenzii filme si carti - [...] publica un interviu cu Leonard Iozefini, descendentul unei celebre dinastii de magicieni de circ si autorul cartii ‘Misterele [...]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *