Luis Miguel Rocha – Asasinul Papei

1De Ovidiu Dima

Recomandat de bookiseala.ro

Luis Miguel Rocha continuă seria de thrillere despre viaţa ascunsă a Vaticanului. Tenacităţii sale de a dezvolta subiecte de acţiune din misterele Papilor, Random House i-a răspuns cu o ofertă de două milioane de dolari (1 mil. avans) pentru publicarea trilogiei, plus ale altor trei volume, cu o singură condiţie: să nu moară personajul principal Rose Montero.

În Asasinul Papei, personajul principal parcă nu mai e aşa de principal. Asistă doar la o conspiraţie organizată de iezuiţi (acei preoţi sub conducerea numitului Papă Negru, de fapt superior general al Societăţii lui Iisus, fondată de Loyola, în 1534, ca o mişcare de susţinere a Vaticanului împotriva reformei lui Martin Luther). Dacă Sfântul Scaun nu ar ascunde atâtea mistere, cărţi de acest gen nu ar apărea.

În cea de a treia carte, devenită serie, firul roşu porneşte de la descoperitorul manuscriselor de la Marea Moartă, Ben Isaac, care prin anii ’50 ar fi semnat un contract cu Papa de atunci privind menţinerea tainei. Acesta se reînoia după 25 de ani. În momentul în care se aştepta o nouă parafare, întreaga echipă de 6 descoperitori ai documentelor sunt urm[ri’i. Cinci sunt ucişi. O adevărată urmărire pestă ţări, mări şi continente doar pentru ca mai marii bisericii să pună mâna pe documente. CIA, ca de obicei în cărţile lui Rocha, intervine ca un arbitru, invocând apartenenţa Vaticanului la NATO: În ascunzătoarea lui Isaac s-ar fi aflat o Evanghelie a lui Iisus. De aici toată fuga după acesta. În final, după un şir lung de crime, Papa cel Negru nu reuşeşte să intre în posesia documentului, dovedindu-se că a primit nişte falsuri. În acest episod, Rose Montero află că testul de sarcină este pozitiv, dar în final acesta arătând semnalele unui cancer ovarian. Aşteşteptăm, episodul viitor.

 

De acelaşi autor

Papa trebuie să moară

Ultimul Papă

Order Asasinul Papei Preţ @ RON45,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ovidiu Dima

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *