Louis Thomas Pelletier – M-am însurat cu o păpuşă gonflabilă

M-am însurat cu o păpuşă gonflabilă nu este ce pare, o carte a aventurilor vreunui marinar sau viaţa nevăzută a vreunui mizantrop. E mult mai mult. Încă de la început, Louis-Thomas Pelletier citează pe Oscar Wilde: „Femeile sunt făcute pentru a fi iubite, nu pentru a fi înţelese”.

Personajul principal, Francis, este un tânăr părăsit de iubirea lui. Din banii pe care îi are îşi deschide un sex-shop, loc în carea Jean, un prieten de-al său încearcă să-l ajute să depăşească momentul. Nicio fată nu-l poate convinge să o uite pe prima. Aşa încât descoperă că o păpuşă gomflabilă seamănă la chip cu  vechea iubire. Nici chip să se despartă de obiect. Ajunge, chiar, spre disperarea lui Jean, să o ducă şi la Operă. Mai apoi să se însoare cu ea. Când s-ar spune că fac o „familie” reuşită vine şi momentul culminant. Francis se îndrăgosteşte de o femeie care are un ursuleţ de pluş şi-şi spage consoarta.

Cartea este o satiră a cuplului de azi. Umorul lui Louis-Thomas Pelletier se amestecă simplu cu grotescu într-un volum în care amăgirile bat realităţile.


Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *