Liceenii au decis. Negustorul de începuturi de roman, cea mai îndrăgită carte din 2013

1Duminică, 5 octombrie, în cadrul festivităţii de închidere a celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi, a fost anunţat cîştigătorul competiţiei „Cea mai îndrăgită carte a anului 2013”. Din cele cinci nominalizări, Matei Vişniec a fost desemnat cîştigătorul acestei competiţii, pentru romanul Negustorul de începuturi de roman, apărut la Editura Cartea Românească.

Juriul competiţiei „Cea mai îndrăgită carte a anului 2013” a fost alcătuit din 24 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la colegiile de elită ale Iaşului.
Titlurile finaliste pentru Premiul liceenilor pentru cea mai îndrăgită carte apărută în 2013:• Ruxandra Cesereanu, Un singur cer deasupra lor, Editura Polirom
• Liliana Corobca, Kinderland, Editura Cartea Românească
• Ioan T. Morar, Negru şi roşu, Editura Polirom
• Varujan Vosganian, Jocul celor o sută de frunze, Editura Polirom

Festivalul Internaţional de Literatură şi Tranducere s-a desfăşurat în perioada 1-5 octombrie.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *