La lansarea cărţii lui Claudiu Lucaci, Bunica nu spunea lucruri trăznite

Ion Iliescu, la cei aproape 80 de ani, nu plimbă nepoţi prin parc. Că nu are. Nici câini. Se ţine de lansări de carte. A participat azi la USR, Casa Manteoru, de pe Calea Victoriei, la lansarea cărţii  Programarea binelui a lui Claudiu Lucaci, bine cunoscutul realizator de emisiuni, fost consul la Los Angeles.

Welcome in the club ar fi trebuit să-i spună Bunicuţa mai tânărului scriitor. Pe vremuri, Ion Iliescu, „persecutat” de Ceuaşescu, a fost retras la o editură. Acum, pentru că vremurile sunt altele, în prefaţa cărţii Programarea binelui nu vede nici o diferenţă dintre suportul scris al comunicării şi cel electornic.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/programarea-binelui-336931.html

La fel ca şi editorialistul de la Libertatea, ai fi crezut că pe scenă nepoţelul e un tânăr acneic, respectuos, cu tema scrisă pe curat. Ei, nu. Doar emoţiile unui om mare (Claudiu Lucaci a realizat mii de emisiuni şi s-a întâlnit cu mari personalităţi ale lumii), trăda Copilul din el. Doar creatorii sunt oameni sensibili. Şi Claudiu Lucaci e un creator de şcoală. Oameni ca el îi poţi număra pe degete. 18 ani de media. Şi acum e tras pe tuşă de o vremelnică Tanţa Colonel pusă la butoane, când nu-i cade gradul ca proteza. E la pensie bătrâna securistă. Dar tot are puteri. Un om de talia lui Claudiu Lucaci e tras pe linie moartă pentru că nu preacurveşte cu stăpânirea. Oh, ce mare păcat. Un rând de ură nu poţi citi în cele peste 300 de pagini. Un ziarist ajuns la maturitate nu are nevoie de formalisme şi de ecuaţii coloniale.

Ce a scris doamna Culcer?

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *