Imre Kertesz – În afara destinului

1Premiul Nobel pentru Literatură, 2002

„pentru scrierile care ţin de fragilitatea experienţei umane împotriva barbariei istoriei”

În 2002, Academia Regala din Suedia i-a acordat Premiul Nobel pentru literatură.

Dacă citim această carte, putem spune că şi expresia de „timp petrecut”, care o folosisem anterior, este exagerată şi ar putea fi mai degrabă înlocuită cu „timp oprit”.

De acelaşi autor

Kadis pentru copil nenăscut

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Imre Kertesz – În afara destinului”

  1. Pongracz Craciunela spune:

    La radio,intr-o dupa amiaza,am auzit un fragment citit din cartea lui Kertesz Imre,In afara destinului.Am devenit atenta,m-am infiorat si mi-au curs lacrimi.In aceiasi zi m-am dus la librarie si am cumparat-o,in limba romana.Dar fiindu-mi teama ca tradusa,cartea isi va pierde din esenta,m-am intors in librarie si am cumparat-o si in limba maghiara,asa avand posibilitatea de a le citi paralel. Le-am citit si le-am recitit cu foarte mari emotii.Kertesz Imre este unic.L-am comparat cu Ernest Hemingway.Felul in care scriu cei doi este unic,fiecare in stilul sau inconfundabil.Iar traducerea este exceptionala.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *