Kazuo Ishiguro – Rămăşiţele zilei

Premiul Nobel pentru Literatura 2017

„pentru romanele sale de mare forță emoțională care dezvăluie abisul de dincolo de sentimentul nostru iluzoriu de conectare cu lumea”

Apărut în Anglia (1989), romanul a primit în acelaşi an prestigiosul Booker Prize şi a fost transpus cinematografic, în anul 1993, de regizorul James Ivory, într-un film de excepţie, avîndu-i ca protagonişti pe Anthony Hopkins şi Emma Thompson.

Stevens, majordom de moda veche, indragostit in tacere de frumoasa si inteligenta menajera din castelul lordului Darlington, se identifica intr-atit cu functia sa, incit trece senin pe linga dramaticele evenimente din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Nimic nu-l perturba de la indatoririle sale de „majordom absolut“ – nici chiar pierderea singurei fiinte iubite – si abia spre sfirsitul vietii intelege ca lumea s-a schimbat profund si ca el nu este decit „o ramasita a trecutului“.De acelaşi autor

Nocturne. Cinci poveşti despre muzică şi amurg

Order Ramasitele zilei Preţ @ RON39,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *