Kazuo Ishiguro – Nocturne. Cinci poveşti despre muzică şi amurg

Premiul Nobel pentru Literatura 2017

„pentru romanele sale de mare forță emoțională care dezvăluie abisul de dincolo de sentimentul nostru iluzoriu de conectare cu lumea”

Relatate la persoana întîi, cu delicateţea şi simplitatea muzicală specifice lui Ishiguro, aceste cinci istorii personale, amuzante şi mustind de o tristeţe duioasă, explorează într-o manieră neaşteptată cîteva dintre temele predilecte ale autorului: dragostea, muzica, trecerea timpului şi, legată de aceasta, celebritatea. Visători, îndrăgostiţi, stele pe punctul de a apune sau a se ridica pe firmament, toate aceste personaje, aflate într-un moment de cotitură al vieţii lor, devin interpreţii unui concert în care fiecare voce şi fiecare instrument ating o notă umană cît se poate de autentică şi de răvăşitoare. Fie şi pentru o singură clipă, muzica uneşte sufletele, reaprinde scînteia dragostei, alină disperarea, preschimbînd-o în melancolie şi făcînd-o astfel suportabilă.

„Arta, pericolele ei, durerile pe care ţi le provoacă, cele cîteva bucurii pe care ţi le oferă sînt teme pe care Ishiguro le sondează în profunzime în această carte… perfectă.” (London Review of Books)

„Nu e deloc de mirare că un prozator atît de profund, atît de bine echipat pentru a surprinde cele mai contradictorii sentimente este îndrăgostit de muzică.” (Evening Standard)

De acelaşi autor

Nemângâiaţii

Order Nocturne. Cinci povesti despre muzica si amurg Preţ @ RON39,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *