Kazuo Ishiguro – Nemângâiaţii

1

Premiul Nobel pentru Literatura 2017

„pentru romanele sale de mare forță emoțională care dezvăluie abisul de dincolo de sentimentul nostru iluzoriu de conectare cu lumea”

În noua carte a lui Kazuo Ishiguro, Ryder este un pianist celebru, care urmează să susţină un concert într-un oraş aparent necunoscut. Golurile de memorie îl bulversează însă: îşi aminteşte că a vizitat odinioară aceste locuri, că a avut o soţie sau o amantă, poate chiar şi un copil, oamenii par să-l recunoască, fără ca el să-şi amintească împrejurările în care i-a întâlnit. Şi fiecare aşteaptă ceva de la el. În spatele cerinţelor individuale se află omniprezenta aşteptare a unei societăţi marcate de o profundă disperare, care, deşi exprimată în termeni culturali, poate afecta grav viaţa intimă a victimelor ei. În Nemângâiaţii, transpunerea acestor teme se desfăşoară pe arena unui oraş imaginar, care ar putea fi localizat în Germania zilelor noastre, respectiv în acea Europă Centrală bântuită de spiritul kafkian, dacă nu chiar pe tărâmul mişcător al viselor noastre.

De acelaşi autor

Amintirea palidă a munţilor

Order Nemîngîiaţii Preţ @ RON32,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *