Joseph Stiglitz – Prețul inegalității

UnknownPremiul Nobel pentru Economie, 2001

„Pentru analiza pieţelor cu informaţie asimetrică”

„Trei sunt motivele de nemulțumire care au răsunat pe tot cuprinsul lumii: că piețele nu funcționează așa cum se presupunea că ar trebui s-o facă, dat fiind că nu erau, în mod evident, nici eficiente, nici stabile; că sistemul politic nu corectase neajunsurile pieței; și că sistemele economic și politic erau fundamental nedrepte.

Chiar dacă această carte își concentrează atenția pe inegalitatea excesivă care marchează Statele Unite și alte câteva țări industrializate avansate din prezent, ea va explica și modul în care se întrepătrund îndeaproape aceste trei teme: inegalitatea este cauza și consecința eșecului înregistrat de sistemul politic și contribuie la instabilitatea sistemului nostru economic, care, la rândul său, contribuie la creșterea inegalității – un cerc vicios în care ne învârtim la nesfârșit.” Joseph Stiglitz

„Joseph Stiglitz este un economist al naibii de bun.” Paul Krugman

„Cea mai bună carte despre criza financiară. John Kay,” Financial Times

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *