Jonathan Franzen vrea să fie Tolstoi

Istoria literaturii americane contemporane are în persoana scriitorului Jonathan Franzen unul dintre cei Douăzeci de scriitori ai secolului 21, conform lui The New Yorker. Dacă debutul său a fost consemnat în 1988, cu The Twenty-Seventh City, iar în 1992 publica Strong Motion, la cel de-al treilea roman, The Corrections, a obţinut râvnitul trofeu National Book Award.

A apărut recent în America noul său roman: The Corrections, Freedome’s comes, în centrul căreia se află familia Berlung, el, soţia, micuţul Joey şi muzicianul Richard Katz, prietenul lor cel mai apropiat. Este o carte despre tentaţiile pasiunii, pe de o parte, iar pe de alta despre putere, ca formă de libertate prin morală.

Într-un articol din The New York Review of Books, declară că el nu vrea să fie Austen sau D.H. Lawrence, ci Tolstoi. Aşteptăm ca şi editorii români să se împrietenească mai repede cu scriitorul american.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *