Joachim Maria Machado de Assis – Dom Casmurro

1Prea puţin cunoscut în Europa, Machado de Assis este un pionier al literaturii braziliene care ocupă şi astăzi un loc de cinste în listele şi topurile alcătuite de critici şi de cititori deopotrivă. Fin psiholog şi maestru al povestirii atent dozate în pagină, autorul ne poartă cu o uşurinţă cuceritoare prin viaţa unui personaj pentru care fericirea pare să fi fost doar un lucru prea greu de suportat.

 

Betinho şi Capitu, doi tineri din Rio de Janeiro, depăşesc împreună toate obstacolele aşezate în calea iubirii lor: cariera de preot hărăzită lui Betinho de către mama lui încă de la naştere, diferenţele de clasă socială, intrigile familiale şi capriciile sorţii. Când cei doi reuşesc să se căsătorească, viitorul pare străjuit de aura fericirii perpetue. Şi totuşi, această capodoperă a literaturii de dragoste este cronica unei iubiri care depăşeşte graniţele vieţii, dar se răneşte în cel mai comun ghimpe – al geloziei. Treptat, Betinho se transformă în Dom Casmurro („Ursuzul”) construindu-şi cu meticulozitate destinul tragic al unui om ce pare urmărit de vocaţia nefericirii.

Order Dom Casmurro Preţ @ RON19,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *