Jaroslav Pelikan – Tradiţia creştină. O istorie a dezvoltării doctrinei. Spiritul creştinătăţii răsăritene (600-1700)

UnknownJaroslav Pelikan explorează un mileniu de istorie creştină în Răsărit, prezentînd, din perspectiva istorică, principalele probleme teologice apărute începînd din secolul al VII-lea , chestiunile de ordin teologic şi administrativ care au condus la ruptura de Biserica Apusului, poziţia Răsăritului faţă de Islam şi ultima perioadă de înflorire a spiritualităţii răsăritene care a durat pînă în secolul al XVIII-lea.

De acelaşi autor

Tradiţia creştină. O istorie a dezvoltării doctrinei. Naşterea tradiţiei universale (100-600)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Jaroslav Pelikan – Tradiţia creştină. O istorie a dezvoltării doctrinei. Spiritul creştinătăţii răsăritene (600-1700)”

  1. Hoza Simion spune:

    Volumul de fata este cel mai bun deoarece iti face cunoscut traditia crestina, pe parcursul istoriei in care ne vorbeste despre controversele ce sau intamplat intre Pavel si Petru, problema evreilor elenisti si iudeo-crestinii elenisti in legatura cu problema comunitatii intre iudaism si crestinism.
    Primul volum mai prezinta si despre credinta Bisericii universale, despre taina Treimii si urm…
    Primul volum precum si celelate volume iti deschide un orizont mai bun de a cunoaste tainele istoriei teologale de pe parcursul timpurilor ce au fost in istorie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *