Janice Y. K. Lee – Profesoara de pian

În 1941, Will Truedale, un englez proaspăt sosit la Hong Kong, începe o relaţie pasională cu o eurasiană frumoasă şi dominatoare, Trudy Lang. Dar invazia japoneză are consecinţe tragice atât asupra celor doi îndrăgostiţi, cât şi asupra membrilor comunităţii anglo-americane, care vor experimenta, în zilele negre ale războiului, trădarea delaţiunea, laşitatea.Unsprezece ani mai târziu, Clare Pendleton, o tânără englezoaică provincială, de-abia căsătorită, ajunge la Hong Kong şi, sedusă de farmecul înaltei societăţii, se hotărăşte să dea lecţii de pian fiicei unor chinezi bogaţi, Melodie şi Victor Chen. Claire se îndrăgosteşte de un englez dezabuzat, angajat, în mod ciudat, ca şofer al familiei Chen. În curând, va constata că enigmaticul comportament al lui Will ascunde secrete şi traume în care sunt implicaţi mulţi din această beau monde supravieţuitoare a ocupaţiei japoneze.
Janice Y. K. Lee a scris o carte ambiţioasă, care este, în acelaşi timp, roman istoric şi de iubire, de război şi de atmosferă, în tradiţia Pacientului englez şi a Americanului liniştit.

„Un debut uluitor despre limitele iubirii şi ale supravieţuirii în timp de război şi, mai cu seamă, despre consecinţele alegerii făcute sub presiune.“ (Publishers Weekly)

„O poveste minunată şi plină de rafinament. Ea reuşeşte exact ceea ce trebuie să reuşească un mare roman – să ne transpună înafara timpului şi a spaţiului, într-o lume în care simţim totul cu o extraordinară intensitate.“ (Elizabeth Gilbert, autoarea volumului Mănâncă, roagă-te, iubeşte)

„N-am citit de mult un roman atât de elegant, de o asemenea adâncime psihologică şi cu o atât de rafinată redare a atmosferei epocii. Janice Y. K. Lee este o scriitoare extraordinară, iar romanul ei, imposibil de lăsat din mână.“ (Gary Shteyngart, autorul romanului Absurdistan)

„Război. Iubire. Trădare. Lecţia nemiloasă a istoriei. Acestea sunt teme mari pentru un scriitor consacrat, dar iată că Janice Y.K. Lee, în primul ei roman, le dezvoltă şi le duce la capăt cu strălucire.“ (The Washington Post)


Order Profesoara de pian Preţ @ RON33,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *