James Clavell – Shogun. (Colecţia Adevărul) 2 volume

James Clavell (10 oct. 1924 – 7 septembrie 1994), pe numele său adevărat James Edmund DuMaresq de Clavelle, a fost deopotrivă un mare romancier, scenarist şi regizor de film. Cunoscut în principal pentru romanele sale grupate sub denumirea de „Saga Asiatică”, Clavell a fost autorul scenariilor pentru mai multor pelicule de success, incluzând „The Fly” („Musca”), „The Great Escape” („Marea evadare”, cu Steve McQuinn), si To Sir with Love” (Domnului Profesor, cu dragoste, cu Sidney Poitier).

Romanele sale se remarcă printr-o atenţie scrupuloasă a detaliului în ceea ce priveşte diferenţele de cultură dintre societatea occidentală şi cea asiatică. De departe cel mai popular roman al său, Shogun contine peste 1000 de pagini care descriu cu măiestrie atmosfera Japoniei feudale, în care cultura vestică se intâlneşte cu cea asiatică, iar diferentele adânci îşi cer tributul, transformandu-se într-o luptă pentru supravieţuire.

Romanul, publicat în 1975, a fost tradus în numeroase limbi şi a fost ecranizat în 1980 într-un serial de televiziune, în care actorul Richard Chamberlain a interpretat rolul principal. După publicarea lui „Shogun”, romanele sale au primit numele de „Saga Asiatică”. Titlul de Shogun a fost acordat iniţial de împăratul Go-Toba în anul 1192, după care Japonia a fost cârmuită de shoguni timp de şapte secole.

De acelaşi autor

Evadarea. (Colecţia Adevărul)

Order Shogun Preţ @ RON100,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *