James Cannon – Apostolul Pavel

Saul din Tarsus nu s-a născut sfânt. Crescut ca cetăţean evreu al Imperiului Roman, bărbatul care avea să devină cunoscut drept emblematicul apostol Pavel a fost un discipol aprig. Înfocat apărător al Legii lui Moise, a fost atât de răzbunător, încât primii adepţi ai lui Isus l-au văzut ca pe un prigonitor.

Dar ca urmare a convertirii sale pe drumul Damascului, a devenit omul care a pus bazele unei noi credinţe. Inteligenţa şi abilitatea sa de a predica şi de a convinge, angajamentul personal faţă de valorile etice, curajul şi spiritul neobosit au făcut din Pavel una dintre forţele care au contribuit la modelarea cursului istoriei. A propovăduit întregii lumi mesajul creştinismului şi a adus puterea socială şi morală a noii religii în lumea păgână.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *