Jack Whyte – Codul onoarei

CarteÎn 1187… unul dintre supravieţuitorii Bătăliei de la Hattin, tânărul templier scoţian Alexander Sinclair, rănit, se refugiază în deşert. Aflând de execuţia celor căzuţi prizonieri, nu pomeneşte nimic despre statutul său în cadrul Ordinului Templului. Scoţianul face parte din Sanctuarul Tainic al Ordinului. Mai mult, este unul dintre membrii străvechii Confrerii din Sion, o societate secretă în interiorul altei societăţi secrete, necunoscută de simplii membri şi de sergenţi.
DOI ANI MAI TÂRZIU… Sieur Henri St. Clair este trezit în miez de noapte de suzeranul său, Richard Inimă de Leu, venit să-l viziteze. Regele Richard strânge o armată pentru a elibera Ţara Sfântă de sub dominaţia lui Saladin şi a sarazinilor lui şi doreşte ca sieur Henry, primul şi cel mai iubit profesor al său, să-l însoţească în călătoria pe mare, ca Maestru de Arme. Pe bătrân nu-l trage inima să meargă, căci Richard – sadic şi nemaipomenit de egoist – îi displace şi nici nu-i inspiră încredere.
DAR VIITORUL… său şi al tânărului fiu André, cavaler în plină ascensiune în cadrul Ordinului, depind de loialitatea faţă de Richard. Sieur Henri ştie că André îl venerează pe Alexander Sinclair, văr mai vârstnic din ramura scoţiană a familiei, care se află în Ţara Sfântă de ani de zile. Sperând că va găsi în Alexander un aliat pe un pământ necunoscut, Sieur Henri acceptă călătoria. Dar campania cruciadei şi intrigile politice şi personale din sânul ei aduc familia de St. Clair – şi Ordinul – în pragul dezastrului.

Jack Whyte e mai bun decât a fost vreodată. Istorie sângeroasă, mister sacru şi o poveste care înaintează prin timp ca un şarpe uriaş, prinzând în strânsoarea sa păgâni şi creştini, regi şi soldaţi, profeţi şi cavaleri templieri – dar mai ales cititori…”
DIANA GABALDON
Whyte creează cu măiestrie un tablou epic de proporţii, fascinant prin abila împletire a zbuciumului istoriei cu aventura literară clasică.”
Booklist
„O poveste fermecătoare despre bătălii, intrigi politice, dorinţă şi dragoste, plină de detalii istorice sclipitoare. […] O carte pe care după ce o citeşti, o adaugi la colecţie.”
Historical Novels Review

De acelaşi autor

Cavalerii în alb şi negru

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *