Jack Whyte – Cavalerii în alb şi negru

CarteÎn 1088, tânărul cavaler Hugues de Payens este iniţiat în secretele Ordinului Renaşterii din Sion, care consideră că Biserica Creştină este „o creaţie lipsită de temei… construită pe un mit”. Fondat de iudeii care au fugit din calea ocupanţilor romani, Ordinul crede că adevărul despre Iisus şi despre începuturile creştinismului zace ascuns sub Templul din Ierusalim.
Când papa Urban cheamă creştinătatea la cruciadă pentru a elibera Ţara Sfântă din mâinile musulmanilor, Ordinul nu ratează ocazia de a încerca să recupereze aceste documente străvechi şi îl trimite pe Hugues de Payens, alături de alţi oameni de încredere, să se alăture cruciaţilor.
După sângeroasa cucerire a Ierusalimului, Hugues fondează un nou ordin monahal, al unor călugări-luptători, care să-i servească drept paravan pentru săpăturile sub temelia Templului. Astfel se declanşează o cursă contra cronometru pentru descoperirea comorii ascunse, înainte ca Biserica să afle despre adevăratele activităţi ale noului ordin.

De acelaşi autor

Codul onoarei

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *