Ballard J.G. – Imperiul soarelui

UnknownImperiul Soarelui (1984) a fost declarat încă de la apariţăie unul dintre cele mai valoroase romane de război ale tuturor timpurilor, cu un imens succes de critică şi de public. Inspirată parţial din experienţa personala a autorului (patru ani petrecuţi într-un lagăr japonez pentru prizonieri de război), cartea construieşte o viziune sumbră, aproape halucinantă a secolului XX. Personajul central este un băiat englez în vârstă de unsprezece ani, Jim, care locu­ieşte la Shanghai cu părinţii săi instăriţi la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. Înainte de sosirea trupelor japoneze de ocupaţie, Jim se rătăceşte de familia lui în haosul mulţimii care se grăbeşte să părăsească oraşul şi este nevoit să descopere singur o cale de supravieţuire. Dacă la început războiul pare un mijloc de eliberare de regulile lumii adulţilor, în scurt timp devine evident că el dezlănţuie forte monstruoase, dezvăluind aspecte macabre ale naturii umane.

De acelaşi autor

Crash

Nopţi de cocaină

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Ballard J.G. – Imperiul soarelui”

  1. Imperiul Soarelui spune:

    Un roman esential, ce nu trebuie sa lipseasca din nicio biblioteca. Iar pentru cei ce nu au citit inca aceasta carte, o mai pot gasi aici:

    http://www.carti-online.com/imperiul-soarelui-p-428.html

    Sper sa fie utila informatia. Lectura placuta!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *