Ivanciu Nicolae Văleanu – Protagonişti ai vieţii economice. Vol I

CopertaCartea de faţă – pe care am preconizat-o în mai multe volume – s-a născut din necesitatea de a depăşi mentalitatea aprecierii oamenilor şi situarea lor pe scara valorilor, în principal, după înălţimea funcţiilor ocupate. Funcţiile nu sunt de neglijat dacă în spatele lor stau pregătirea, competenţa şi contribuţiile personale reale în domeniul dat.

Contribuţiile la impulsionarea vieţii economice – direct şi/sau indirect – sunt argumente mult mai solide pentru ridicarea personalităţilor în atenţia opiniei publice. Acesta este primul motiv în favoarea alegerii celor nominalizaţi în volumul I al lucrării Protagonişti ai vieţii economice.

Un argument în motivarea scrierii cărţii derivă din starea de tranziţie în care ceva se distruge şi altceva se creează. Ambele laturi ale lui Destruom et Aedificabo sunt percepute diferit în etapele parcurse, iar oamenii în top sunt atât de controversaţi, încât nu se mai ştie cine este de valoare reală şi cine nu. În prima etapă, latura de distrugere a vechiului este mai evidentă; ea alimentează aprecieri şi perceperi negative, descurajante chiar. Ceea ce se creează nou şi făuritorii lor nu prea sar în ochi, şi, per total, faţa tabloului mişcării vieţii economice este umbrită, lucru care se întâmplă şi cu personalităţile veritabile; se creează un dezechilibru între lumini şi umbre în favoarea acestora din urmă.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *