„Iubirea…” din taverna mohorâtă

Iubirea_ruse

Evenimentul de lansare a ineditului volum de poezie  „Iubirea e pe 14 februarie” s-a desfăşurat, unde altundeva decât în Expirat, la fel ca-n Împărat şi proletar: „pe bănci de lemn, în scunda tavernă mohorâtă,/Unde pătrunde ziua printre fereşti murdare,/Pe lângă mese lunge, stătea posomorâtă, Cu feţe-ntunecoase,/ o ceată pribegită,/Copii săraci şi sceptici ai plebei proletare.” Bine ar fi ca tinerii care se pronunţă în slovă şi fumează mai rău ca turcii să apuce barem o parte din gloria eminesciană. L-am auzit printre zgomote pe Gelu Diaconu cum îi spune iubitei că „grija sa dintâi va fi capacul veceului”. Ceaţa n-a fost inspirantă, ci expectorată de către mulţi doritori să particpe. Ce păcat că organizatorii n-au prevăzut puhoiul de mulţime şi nu s-a văzut, nu s-a auzit. Păcat. Andrei Ruse e un tânăr inimos, dar stă mai bine cu scrierea decât cu organizarea. Eh, deh, nu te poţi pricepe la toate.
Păcat că în loc de inspiraţia poetică, spectatorii veniţi buluc au inspirat mult fum de ţigară. Păi,nah, şi Eminescu fuma 100 de ţigări pe zi. Şi vedeţi unde a ajuns:)

În fotografie: Gelu Diaconu (citind), Nicolae Ţone
(director Vinea),Andrei Ruse
(iniţiatorul proiectului)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *