Isabel Allende – Ines a sufletului meu

UnknownNimic nu părea să o predestineze pe Inés Suárez, o croitoreasă spaniolă frumuşică şi modestă, unei vieţi ieşite din comun. Însă Inés se hotărăşte să-şi regăsească soţul, plecat la război dincolo de Ocean, şi astfel tânăra ajunge în America de Sud, unde o aşteaptă o nouă iubire, dar şi o viaţă plină de lupte grele şi rare momente de fericire. Alături de căpitanul Pedro de Valvidia, această eroină a Spaniei de care istoria s-a ocupat atât de puţin ajunge adevărata întemeietoare a Regatului Chile. Povestea de iubire dintre Pedro şi Inés, ce durează mai bine de treizeci de ani, e trăită cu întreaga disperare şi intensitate conferite de o existenţă mereu primejduită de iminenţa unui război cu indienii mapuche. Trecând prin toate primejdiile imaginabile, convertindu-se deopotrivă în sfetnic, strateg, infirmieră improvizată, dar şi în mamă spirituală a coloniştilor, Inés îşi asumă un ultim rol, pe cel de cronicar al evenimentelor care au precedat întemeierea statului Chile, şi îşi relatează povestea de dragoste şi trădare.

Nu este vorba de ficţiune în cea mai pură formă, pentru că multe dintre personajele din carte au existat, iar personajul principal, Ines Suarez, a trăit între 1507 – 1580 şi este o eroină a Spaniei care a luat parte la cucerirea ţării Chile şi la întemeierea oraşului Santiago. De asemenea, celălalt personaj principal, Pedro Valdivia, a existat şi el şi a fost primul guvernator de Chile.

„Cea mai ambiţioasă carte a lui Isabel Allende, Inés a sufletului meu are trei ingrediente irezistibile: pasiunea, iubirea şi dorinţa.” (Washington Post)

„Iubirea dintre Inés şi Pedro de Valvidia este atotbiruitoare şi le dă puterea de a cuceri o ţară sălbatică precum Chile. Un roman plin de acţiune, în care se împletesc războiul şi dragostea!” (Le Nouvelliste)

Inés a sufletului meu e un roman plin de culoare şi senzualitate. Inés este cu adevărat o eroină a vremii ei iar Allende ştie să respecte faptul istoric.” (Star Tribune)

„În Inés a sufletului meu Isabel Allende surprinde jocul de lumini şi umbre ce a însoţit cucerirea regatului Chile, şi o face cu enorm talent şi obiectivitate istorică.” (El Mundo)

De acelaşi autor

Planul infinit

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *