Irina Eugenia Iamandi – Responsabilitatea socială corporativă în companiile multinaţionale

Deşi literatura de specialitate abundă în controverse de ordin ideologic, prezenta lucrare îşi propune, în general, urmărirea a trei obiective de bază: conturarea unei imagini cât mai complete privind principalele aspecte specifice responsabilităţii sociale a companiilor multinaţionale; evidenţierea faptului că, la modul pragmatic şi real, responsabilitatea socială poate fi condusă de companii astfel încât să devină o strategie profitabilă de afaceri la nivel global; realizarea unei analize exhaustive şi integrate, teoretico-aplicative, a modului în care responsabilitatea socială corporativă poate fi evaluată şi corelată cu performanţa financiară a unei companii de talie internaţională, care îşi desfăşoară o parte din activităţile de afaceri şi pe teritoriul României.

Pentru a răspunde la solicitările şi aşteptările pe care societatea actuală le are cu privire la exercitarea activităţilor corporative şi la rolul pe care acestea îl îndeplinesc în cadrul comunităţii, companiile au iniţiat o serie de acţiuni responsabile social ce pot fi cuantificate în termenii sustenabilităţii şi perfor­manţei durabile. Scopul intim al politicii de responsabilitate socială corporativă este unul deontologic şi anume acela de a contribui, în mod voluntar, la îndeplinirea unor obiective sociale, prin alocarea de resurse corporative către o serie de iniţiative ce duc la sporirea binelui public. Ca efect indirect al politicii de responsabilitate socială corporativă, condusă în mod coerent şi integrat, reputaţia companiei responsabile social se repercutează pozitiv şi la nivelul profitabilităţii corporative, generând o situaţie din care au de câştigat ambele părţi implicate în relaţie: societatea şi compania.

Order Responsabilitatea socială corporativă în companiile multinaţionale Preţ @ RON45,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *