Ion Anghel – Falimentul. Radiografie şi predicţie

UnknownTrebuie să fim de acord cu faptul că numeroase studii circumscrise analizei economico-financiare se focalizează pe previziunea falimentului, dar aceasta nu sugerează neapărat faptul că analiştii financiari sunt persoane în mod fundamental pesimiste. Aceasta se întâmplă pentru că falimentul este mai uşor de definit din punct de vedere metodologic decât succesul.

Într-o perspectivă mai largă este favorabil ca firmele neprofitabile sau care asigură performanţe nesatisfăcătoare să oprească afacerile pentru că se creează o breşa prin care angajaţii şi capitalul investit (partea ce mai poate fi recuperată) să fie reorientaţi către zone profitabile. Dar, a „prevedea înseamnă a guverna“, deci este important să poţi cunoaşte aprioric şansa ca o întreprindere să intre în colaps.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *