Ion Anghel – Evaluarea intreprinderii

1_produsEvaluarea întreprinderii este intersecţia între autostrada reprezentată de teoria finanţelor cu drumul reprezentat de realitatea tranzacţiilor economice (şi deci, nevoia de estimare a valorii de piaţă) cu o altă autostradă reprezentată de nevoia de informare corectă a utilizatorilor de informaţie economico-financiară (şi deci, nevoia de estimare a valorii juste).

Unii o consideră o artă, alţii o ştiinţă; în pragmatismul lumii reale este unanim recunoscută atât ca disciplină de specialitate, cât şi ca un serviciu profesional.

În prima ipostază, evaluarea întreprinderii contribuie la formarea unei gândiri coerente şi pragmatice în măsura în care întreprinderea este înţeleasă de către studenţi din cel mai sintetic şi mai pragmatic mod posibil, şi anume valoarea acesteia. În a doua ipostază avem de-a face cu un serviciu profesional menit să asigure buna funcţionare a sistemului economic şi social ce are nevoie, în multe situaţii, de o estimare independentă a valorii companiilor (tranzacţionare, justa despăgubire, înregistrarea valorii juste în contabilitate, finanţare, restructurare şi reorganizare etc.).

Această carte a fost elaborată de un colectiv de experţi evaluatori de întreprinderi, membri ANEVAR, cu experienţă practică şi didactică în formarea evaluatorilor.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *