Ioan Bari – Globalizarea economiei

UnknownStudierea acestei noi abordări a dezvoltării economice – globalizarea economiei – constituie o necesitate imperioasă pentru a furniza studenţilor, dar şi specialiştilor şi decidenţilor din mediul de afaceri şi mediul politic o sursă de cunoştinţe actualizate. Noi, cu toţii, suntem implicaţi în fenomenul globalizării. Nimeni nu poate evita contactul cu efectele acestuia.

În condiţiile în care abordările privind globalizarea economiei nu sunt încă coagulate, având de a face cu multiple interpretări, uneori chiar contradictorii, meritul principal al acestei lucrări constă în prezentarea concisă a acestor opinii.

Studierea acestora în cadrul unui curs universitar va permite deschiderea orizontului tinerilor economişti spre noi accepţiuni şi noi soluţii care să conducă România spre succes în cursa dezvoltării. De aceea, conţinutul acestui curs facilitează acumularea logică şi sistematizată a cunoştinţelor în domeniu. Inexistenţa sa ar fi solicitat un efort mult prea mare şi timp îndelungat de documentare din partea studenţilor, de culegere a variatelor opinii asociate fenomenului globalizării.

Introducerea acestui curs în programa analitică a facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE – Bucureşti, constituie meritul conducerii facultăţii şi al catedrei de specialitate, care în lupta pentru modernizarea “curriculei universitare” în concordanţă cu noile realităţi globale, ne-a mobilizat în materializarea eforturilor noastre,  pentru realizarea acestei lucrări.

De acelaşi autor

Tratat de economie politică globală

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *