ICR îi urcă pe Andrei Pleşu şi Adam Michnik pe aceeaşi bicicletă

 

Pe scena Ateneului Român

Aş fi fost tentat să scriu despre reluarea tradiţionalelor Conferinţe ale Ateneului şi meritul incontestabil al lui Andrei Dimitriu, noul director al instituţiei fondate de Carol l.  Luni, 14 februarie 2011, ora 18.30, pe scena Ateneului Român,  Andrei Pleşu, preşedintele Fundaţiei Noua Europă, directorul fondator al săptămânalului „Dilema veche”, va avea ca invitat special pe Adam Michnik –’cunoscutul disident polonez, director al  gazetei Wyborcza după 1990.

O întânire de gală este prezentată cât se poate de juvenil de către ICR (foto anunţ site), semn că în mintea conducătorilor instituţiei, care toacă anual 12 mil de euro, încă mai bântuie ecourile scandalului Zacuska Senzual de la New York, cu expoziţia de pomină din trecut. Altfel nu se explică, oare cum au aprobat distinşii purtători de papiote ca papioane un afiş în care cei doi supraponderali ar putea urca pe aceeaşi bicicletă. Adresa, aici! Până şi în Jerome K Jerome erau Trei pe doua biciclete.

Asta după câteva zile de la ieşirea gurmanzilor Liiceanu-Pleşu-Patapievici, de la un meniu de picioare de broască, învelite în mentă şi mult ficat de gâscă, morun în aspic, aşa cum relata recent Q-magazine.

Evenimentul de la Ateneu este organizat de Filarmonica „George Enescu”, Institutul Polonez din Bucureşti şi Institutul Cultural Român.

Intrarea este pe bază de bilet (5 lei), care se poate achiziţiona de la casa de bilete a Ateneului Român, tel. 021 315 68 75. Nu întrebaţi de bicicletă!

Cartea disidentului Adam Michnik în Magazin: Mărturisirile unui disident convertit

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

2 Responsesto “ICR îi urcă pe Andrei Pleşu şi Adam Michnik pe aceeaşi bicicletă”

  1. free2lor spune:

    Ideea cu bicicleta este foarte OK. In rest, se vede cu ochiul liber ca autorul nici nu a scris despre reluarea conferintelor de la Ateneu, asa cum singur in fraza de inceput: „Aş fi fost tentat să scriu despre reluarea tradiţionalelor Conferinţe ale Ateneului…”. Si despre ce a scris atunci? Nici el nu stie. Foarte prost articol. As fi dat de doua ori thumb down daca s-ar fi putut.

  2. victor spune:

    Chiar că slab articol. Domnule autor, nu mai fiți așa gelos și frustrat. Și în legătura cu expoziția ICR de la New York, cred că arta nu se poate defini, mie mi-a plăcut foarte mult. Artiștii aceia cred că au exprimat profanarea de zi cu zi, batjocura a ceea ce este sacru, religios se întâmplă des astăzi, pornografia de pildă . În ziua de azi nu mai există omul religios, iar expoziția exact asta arătat. Mă bucur de evenimentul de la Anteneu!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *