Iain Pears – Misterul Tiziano

CÂND LOUIS MASTERSON, membru al celebrului Comitet Tiziano, este găsit mort, înjunghiat într-o grădină publică din Veneţia, generalul Bottando de la Brigada Furturi Opere de Artă din Roma o trimite pe Flavia di Stefano în ajutorul carabinierilor din Veneţia. Ei însă nu par a fi convinşi că au nevoie de vreun sprijin, considerând că autorul crimei ar fi un simplu hoţ sicilian.

ÎNSĂ FLAVIA… are suspiciunile ei şi apelează la serviciile istoricului de artă britanic Jonathan Argyll,  aflat în Veneţia pentru a achiziţiona o pictură din colecţia marchizei di Mulino. După ce impresionanta colecţie este prădată şi un alt memebru al comitetului moare în mod straniu, Flavia şi Argyll pornesc la drum pentru a afla adevărul. Cu cât se aproprie de rezolvarea cazului, misunea devine din ce în ce mai periculoasă, iar cheia misterului se găseşte într-un portret dispărut, atribuit lui Tiziano.

„O satiră ludică la adresa scenei artistice internaţionale şi a birocraţiei Poliţiei italiene, care îl readuce pe timidul istoric de artă britanic periculos de aproape de frumuseţea vulcanică a Brigăzii Furturi Opere de Artă, atât de îndrăgiţi în Afacerea Rafael.”
Publishers Weekly
“Un roman poliţist elegant şi rafinat, inspirat din istoria artei […]. Dar aici adevărata operă de artă este intriga, un exemplu de inginerie structurală pe care orice artist ar fi invidios.”
New York Times
“O carte elegantă şi plină de umor, pe gustul celor care iubesc un puzzle inteligent construit.”
FRANCES HEGARTY, Mail on Sunday
„Ceea ce părea o simplă misune de rutină devine o cursă periculoasă în căutarea unui portret dispărut atribuit lui Tiziano. […] O lectură deosebit de plăcută.”
Library Journal
“O poveste complexă dar plăcută, adesea comică, în cadrul căreia motivul artistic este în mod ingenios esenţial pentru aflarea misterului.”
Guardian

De acelaşi autor

Cercul crucii

Afacerea Rafael

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *