Iain Pears – Afacerea Rafael

Comisarul Taddeo Bottando, împreună cu adjunctul său, Flavia, de la departamentul de fraude şi furt de obiecte de artă al poliţiei din Roma, se confruntă cu un caz incredibil. Un tânăr istoric de artă, Jonathan Argyll, arestat pentru vagabondaj în timp ce se strecura într-o mică biserică romană, afirmă că deasupra altarului acestei biserici se afla o capodoperă de Rafael, ascunsă sub stratul unei picturi obscure de Carlo Mantini, un artist mediocru din secolul al XVIII-lea.

Când tânărul englez îşi face cunoscută descoperirea, tabloul dispare, apoi reapare la Londra, de unde guvernul italian îl răscumpără la licitaţie cu un preţ exorbitant. “Il Generale” Bottando crede ca totul este o mare escrocherie şi, ajutat de Flavia şi de Argyll, începe o anchetă care dezvaluie rivalităţi politice şi interese financiare.

De acelaşi autor

Cercul crucii

Misterul Tiziano

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *