Herman Melville – Moby Dick

14.00 – 5.00 Lei

Corabia noastră s-a avântat într-acolo cu toate pânzele sus. Pescarii îşi luaseră armele în mâini, chiuind de bucurie de la înălţimea bărcilor agăţate încă în lanţurile macaralelor. Oare nu s-ar fi putut ca în caravana aceea să înoate însuşi Moby Dick?

Am continuat să plutim astfel, gonind animalele din cale, când, deodată, vocea lui Tashtego răsuna cu putere, îndemnându-ne să privim ceva ce se ivise înapoia corabiei.

În chip de pereche a semilunii din faţă, o alta se proiectă în spatele nostru. Părea alcătuită din aburi albicioşi, foarte asemănători cu ţâşniturile balenelor, dar care nu dispăreau ca acestea, ci continuau să plutească în aer. După ce privi cu atenţie prin luneta, Ahab se întoarse furtunos la gaură sa din podea şi strigă:

– Toţi oamenii pe punte!

Locotenente, în spatele nostru sunt piraţi! Fragment

De acelaşi autor

Bartleby

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Herman Melville – Moby Dick”

  1. alex pop spune:

    aceasta carte mi-a schimbat viata adica este o aventura de neuitat

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *