Ernest Hemingway – Zăpezile de pe Kilimanjaro şi alte povestiri

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1954

pentru măiestria artei narative, foarte recent demonstrată în „Bătrânul şi marea” şi pentru influenţa pe care a exercitat-o asupra stilului contemporan

Zăpezile de pe Kilimanjaro şi alte povestiri este o colecţie de naraţiuni scurte, cu un puternic caracter autobiografic, având ca subiect pasiunea reală a autorului pentru vânătoare, pescuit, coride, schi, box, safari, precum şi experienţele acestuia din timpul războiului. Referindu-se la povestirea Zăpezile de pe Kilimanjaro, Hemingway declara că personajul principal este inspirat din „viaţa singurului om care nu mă poate da în judecată – adică eu”. Cunoscut ca exponent al minimalismului în literatură, Hemingway reuşeşte să înfăţişeze cele mai profunde eşecuri şi drame de conştiinţă, folosindu-se de cele mai simple mijloace stilistice. Tehnica de a-şi lăsa personajele să se prezinte singure, în dialoguri suspendate în incertitudine şi eliberate de „didascaliile” unui narator omniscient, este o marca stilistică pentru care Hemingway a devenit celebru.

De acelaşi autor

Adio arme

Grădina Raiului

Pentru cine bat clopotele

Order Aventuri kenyene Preţ @ RON54,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *