Ernest Hemingway – Adio arme

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1954

pentru măiestria artei narative, foarte recent demonstrată în „Bătrânul şi marea” şi pentru influenţa pe care a exercitat-o asupra stilului contemporan

Adio, arme este povestea locotenentului Henry, concentrat pe frontul italian în timpul Primului Război Mondial, şi a pasiunii lui pentru Catherine Barkley, o soră medicală englezoaică. Încă de la prima lor întâlnire, Catherine îi povesteşte, de parcă în contextul respectiv propria ei tragedie şi-ar fi pierdut orice interes, cum logodnicul ei fusese omorât în luptă cu un an înainte, după ce încercase în zadar să o convingă să se căsătorească. Cei doi încep o relaţie, iar Henry este convins că nu e îndrăgostit de Catherine şi nici nu o va iubi vreodată. Pentru el, acesta e doar un joc, la fel ca bridge-ul, doar că în locul cărţilor sunt folosite cuvinte. Destul de curând, însă, jocul devine serios şi în cele din urmă Henry dezertează ca să fie împreună cu Catherine.

De acelaşi autor

Zăpezile de pe Kilimanjaro şi alte povestiri

Pentru cine bat clopotele

Grădina Raiului

Order Dragoste pe timă de război Preţ @ RON44,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *