Ha Joon Chang – 23 de lucruri care nu ţi se spun despre capitalism

Pe fondul crizei actuale, Ha-Joon Chang, profesor la Universitatea Cambridge, discipol al lui Joseph Stiglitz, demontează câteva dintre miturile capitalismului în 23 de lucruri care nu ţi se spun despre capitalism, volum apărut în colecţia „Economie şi societate” a editurii Polirom.

In cartea sa  23 de lucruri care nu ţi se spun despre capitalism, autorul demonstreaza ca:

• Egalitatea de şanse poate să nu fie echitabilă
• Globalizarea nu face lumea mai bogată
• Ţările sărace dovedesc mai mult spirit antreprenorial decât cele bogate
• Managerii plătiţi mai bine nu obţin rezultate mai bune
• Statele Unite nu au cel mai înalt nivel de trai din lume
• Africa nu este sortită să rămână subdezvoltată
• Maşina de spălat a schimbat lumea mai mult decât Internetul
• Tehnologia nu este calea progresului pentru toată lumea

Pornind de la date concrete, acest volum despre bani, egalitate, libertate şi lăcomie demonstrează că piaţa liberă nu doar lucrează în defavoarea oamenilor, ci este şi o cale ineficientă de a gestiona economia. Rând pe rând, principiile unei doctrine economice primite de-a gata sunt prezentate în contextul istoric al formării lor, înainte de a deveni de la sine inţelese…

„Ca să-l parafrazez pe Winston Churchill, capitalismul este cel mai rău sistem economic, cu excepţia tuturor celorlalte. Nu sunt anticapitalist sau anarhist, sunt partizanul succesului capitalismului. Dar versiunea răspândită în ultimele două-trei decenii este o versiune extremă a capitalismului pieţei libere care, în pofida afirmaţiilor economiştilor, nu e nici singura şi nici cea mai bună cale. Există mai multe versiuni de capitalism, iar în volum arăt că ţările care au adoptat un alt fel de capitalism au reuşit mult mai bine.” spune profesorul Ha-Joon Chang.

Order 23 de lucruri care nu ti se spun despre capitalism Preţ @ RON39,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *