Gonçalo Tavares – Alte cinci plimbări prin cartier. Vol 2

UnknownDupă ce, în Cinci plimbări prin cartier, Gonçalo M. Tavares și-a creat propriul spațiu utopic cu scriitori, locuit de cinci „domni“ – domnul Valéry, domnul Henri, domnul Brecht, domnul Calvino și domnul Walser –, în Alte cinci plimbări prin cartier le-a venit rândul domnilor Juarroz, Breton, Kraus, Eliot și Swedenborg să bată străzile, cafenelele și sălile de conferințe ale  republicii literelor imaginate de scriitorul portughez. Cu umor, ironie și uneori cu amărăciune sau duioșie, Tavares creează o lume în același timp jucăușă și gravă, infuzată de o scriitură sofisticată, în care logicul și absurdul se împletesc cu măiestrie.

„Gonçalo M. Tavares a apărut pe scena literară portugheză înarmat cu o imaginație de o mare originalitate, care a spart toate tiparele tradiționale. Dacă adăugăm la asta o scriitură inventivă și îndrăzneață și o stăpânire perfectă a limbajului înseamnă că putem spune fără exagerare că există o perioadă înainte de Gonçalo M. Tavares și una după el.“ (José Saramago)
Order Alte cinci plimbări prin cartier. Vol 2 Preţ @ RON37,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *