George Akerlof – Cartea de poveşti a unui economist

1Premiul Nobel pentru Economie, 2001

„Pentru analiza pieţelor cu informaţie asimetrică”

Eseurile din Cartea de poveşti a unui economist sunt cu totul noi, prin formă şi conţinut, pentru că încalcă tabuurile discursului şi teoriei economice şi vin cu ipoteze noi de lucru.

Toate cele opt eseuri incluse în acest volum, opt probe de putere de convingere şi viziune, sunt o piatră pusă la temelia unei noi discipline, numite de Akerlof „psiho-socio-antropo-economie”. Publicată în 1984, Cartea de poveşti a unui economist cuprinde şi celebrul studiu „Piaţa de ţepe”, dar şi studii despre contractul de muncă înţeles ca schimb de cadouri, despre şomaj, despre economia castelor sau despre aşa-numitele filtre de loialitate.

O colecţie de articole de la unul din cei mai inovatori şi originali economişti ai timpului nostru, o carte de economie pe care n-o poţi lăsa din mână. Multe lucruri noi din economia de azi au fost făcute posibile sau inspirate de Akerlof.

De acelaşi autor

Spirite animale

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *