Gaudeamus 2014. Țară invitată-Federația Rusă

UnknownEdiţia cu numărul 21 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS Carte de învăţătură va avea loc în perioada 19 – 23 noiembrie a.c., în Pavilionul Central Romexpo.
 Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 19 noiembrie, la ora 12.00.
 Invitatul de onoare al ediţiei 2014 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură este Federaţia Rusă.
 
Partener privilegiat GAUDEAMUS 2014 este GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România,  iar Preşedintele de onoare al ediţiei este domnul Benoît Rutten, preşedinte GADIF.
 Marele Premiu al Tombolei GAUDEAMUS, al cărui câştigător va fi stabilit prin tragerea la sorţi a biletelor şi a abonamentelor de intrare va fi un autoturism Dacia Logan 10 ani, oferit de Automobile Dacia. 
 Conferinţa de presă care precede deschiderea oficială a ediţiei va avea loc marţi, 18 noiembrie, ora 12.00, la Centrul de Presă al Radio România.

Cel mai important eveniment cultural de tip expoziţional din România
Organizat de Radio România – singurul post de radio din lume care şi-a asumat acest rol – Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură este de foarte mulţi ani un reper, atât pentru specialiştii din branşă cât şi pentru publicul larg. Cu grijă pregătit şi cu nerăbdare aşteptat, cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii, din România, are  un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.
Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 400 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci etc.

Momentul de vârf al anului editorial şi cultural în România
În toamna fiecărui an, Târgul Internaţional GAUDEAMUS devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România. Deopotrivă expoziţie de carte şi cafenea literară, Târgul propune un maraton de peste 600 de evenimente culturale la fiecare ediţie, într-o atmosferă prietenoasă şi destinsă a întâlnirii cu lumea vie a culturii tipărite.

GAUDEAMUS – spaţiu al dialogului intercultural
Un adevărat incubator de idei şi proiecte culturale, Târgul îşi deschide anual porţile expozanţilor şi vizitatorilor din străinătate, oferind cadrul ideal de întâlnire între personalităţile străine invitate la Târg şi public, dar şi între specialiştii din industria cărţii, autori, editori, traducători, ilustratori de carte, agenţi şi critici literari.

 

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Gaudeamus 2014. Țară invitată-Federația Rusă”

  1. Alexandra spune:

    Gaudeamus este un eveniment pe care pur si simplu nu poti sa il ratezi. Carte buna, lume buna, evenimente la fel de bune, nu am ratat pana acum nicio editie. Iar cea de anul acesta ma va gasi de asemenea prezenta acolo.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *