Gabriela Neacşu – Concepte şi metode utilizate în statistică

Omul mileniului III trebuie să aibă cunoştinţele necesare care să îi asigure acea mobilitate, supleţe în gândire, ingeniozitate, care conduc în ultimă instanţă la crearea valorilor incontestabile, durabile în orice domeniu de activitate. Munca susţinută şi eficientă, pragmatismul, flexibiliatea şi creativitatea trebuie să fie în permanenţă imperativele omului nou.
Într-o societate în care standardele sunt tot mai ridicate, cum trebuie să fie şi în cea românească, omul modern nu poate şi nu trebuie să fie unidirecţionat, dimpotrivă trebuie să aibă acea capacitate extrem de dezvoltată de adaptare la diferitele modificări, efect realizabil printr-o multidirecţionare.
Cursul se adresează studenţilor de la facultăţilor cu profil economic, dar el este deosebit de util şi studenţilor de la alte facultăţi, statistica, fiind o disciplină care pune la dispoziţia decidenţilor din toate domeniile: economic, social, juridic, tehnic, medical etc. metode, tehnici şi instrumente de prelucrare a informaţiilor şi de prognozare a fenomenelor şi proceselor de cercetare.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *