Gabriel Budacia – Baza bazelor contabilităţii

Baza bazelor contabilităţii este destinată tuturor studenţilor care studiază Bazele contabilităţii, precum şi tuturor celor interesaţi să dobândească noţiunile de bază în ceea ce priveşte contabilitatea.
Am prevăzut această lucrare ca un sumum de informaţii contabile de bază în care se întrepătrund noţiuni teoretice indispensabile cu aplicaţii practice diverse şi complete. Mai mult, în sprijinul tuturor aplicaţiilor, s-a venit în completare şi cu explicaţiile de rigoare, menite a identifica şi combate orice urme de neînţelegeri privind înregistrările contabile ale operaţiilor economice.
Această carte, de originalitate 100% proprie în ceea ce priveşte abordarea teoretico-practică, unică în literatura de specialitate ca concepţie şi mod de prezentare, pune în prim plan aspectele practice ale noţiunilor elementare de contabilitate, oferind în acelaşi timp o perspectivă nouă în vederea însuşirii unor noţiuni de bază în domeniu.
De şapte ani de zile de când predau „Bazele contabilităţii”, am simţit în permanenţă nevoia existenţei pe piaţă a unei cărţi teoretico – practice, care să poată veni ca un sprijin real în desluşirea şi aprofundarea bazelor contabilităţii.
Cu tot respectul faţă de toate cărţile similare în domeniu, după care eu însumi recunosc că am învăţat şi care fără discuţii sunt foarte bune atât calitativ cât şi ca volum informaţional, pot afirma că nu s-a conceput până la această lucrare vreuna similară care să îmbine teoria cu practica de-o aşa manieră încât să ofere studenţilor strictul necesar în vederea deprinderii practice în studiul bazelor contabilităţii.
Diferenţa dintre această carte şi restul cărţilor în domeniu este aceea că nu oferă cu preponderenţă teorie sau aplicaţii practice, ci le îmbină pe ambele într-un mod armonios, unic, ce conferă siguranţa unei învăţări rapide şi temeinice. Totuşi, cartea nu pune accentul atât de mult pe teorie, cât pe deprinderea practică a aprofundării mecanismului de înregistrare în contabilitate a operaţiilor economico-financiare.
Întotdeauna, pentru crearea echilibrului, cererea trebuie să se întâlnească cu oferta, iar această carte vine ca ofertă la cererea masivă din rândul studenţilor, atât a celor din învăţământul economic de zi, cât mai ales a celor ce studiază la distanţă sau cu frecvenţă redusă.
Contabilitatea operează cu multe noţiuni noi, noţiuni economice, care pentru o persoană ce nu este familiarizată cu termenii folosiţi aici, ar părea puţin mai dificil. Dar în această carte, contabilitatea se învaţă de la ZERO, totul se leagă, totul este logic şi astfel devine o materie uşoară şi interesantă. Toate acestea devin realitate, pentru toţi cei ce sunt hotărâţi să înveţe şi să depună un minim de efort, acela de a se obişnui cu termenii noi şi a parcurge cartea până la sfârşit.
Nici un economist nu se poate numi „economist”, dacă nu stăpâneşte măcar aceste baze elementare ale contabilităţii, ce se concretizează în puterea şi aptitudinea de a citi după primul an de studiu al contabilităţii o balanţă de verificare şi un bilanţ contabil, a putea observa dacă o firmă are profit sau are pierdere, ce creanţe dar şi ce datorii are o firmă lucruri elementare, indisponibile pentru cineva care doreşte să respire aer economic şi să ştie în orice moment „cum stau lucrurile ” într-o firmă, în economia unui stat, în economia mondială.
Tuturor cititorilor acestei cărţi care doresc să aprofundeze „Bazele contabilităţii” le doresc răbdare, atenţie, putere de muncă şi perseverenţă.
Nu pot încheia, fără a afirma că această carte nu este lipsită de limite şi critici şi de aceea sunt recunoscător pentru orice sugestie şi propunere cu privire la îmbunătăţirea conţinutului ei.
Autorii

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

One Responseto “Gabriel Budacia – Baza bazelor contabilităţii”

  1. BEJAN MIHAELA spune:

    Buna ziua,
    Domnule profesor am rugamintea sa-mi spuneti daca se mai deschide pagina cu cele 4 lectii de contabilitate am parcurs doar 2 lectii si am inteles in aceste 2 lectii ce nu am inteles in 3 ani de facultate la FR ,una este sa tocesti de una singura si alta este sa-ti explice cineva si sa intelegi in mod logic.Tocmai de aceea va rog sa-mi raspundeti pe adresa mea de email cum sa procedez pentru a intra in posesia lectiilor2, 3, 4 .
    Va multumesc anticipat si pentru bunatatea de care ati dat dovada invatandu-ne, de necrezut ca in lumea aceasta unde domina rautatea dvs. ati sacrificat din timpul dvs. pt. a ne invata.
    Va multumesc si astept cu nerabdare sa continui cu celalalte lectii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *