Floarea Ţuţuianu şi Raluca Dună la atelierelaţionale

Libraria Dalles, BoomLIT.com și Bookiseala.ro organizează sâmbătă, 30 octombrie, de la ora 17.00 la Cafeneaua Dalles

(Bd.Nicolae Balcescu nr 18, Bucureşti ) a șaptea sesiune de altelierelationale Imaginea autorului, cu Floarea Ţuţuianu şi Raluca Dună.

Sâmbătă, sesiunea atelierelor este dedicată ipostazelor pe care autorul le are în poezie şi în pictură. Invitatele sunt două autoare aflate în moment foarte diferite. Floarea Ţuţuianu tocmai a publicat un nou volum de poezie, apropiindu-se din nou de dimensiunea religioasă a scrisului, în timp ce Raluca Dună este un critic literar aflat în faţa debutului. Volumul său “Eu, Autorul. Reprezentări auctoriale în literatură şi pictură din Antichitate până în Renaştere” ne oferă ocazia de a confrunta o perspectiva teoretica si vocea poetei.

Floarea Ţuţuianu era deja cunoscută ca artist plastic atunci când a debutat cu volumul “Femeia peşte (1996). Încă de la prima carte i-a fost recunoscută autenticitatea poeziei, dar o dată cu “Libresse oblige” (1998) poezia sa a intrat în atenţia publicului larg. Au urmat Leul Marcu (2000) şi Arta Seducţiei (2002), cărţi care au consolidat reputaţia poetică a autoarei. De curând a lansat volumul “Mărinimia Ta” la editura Brumar.

Raluca Dună este cercetător la Institutul „G. Călinescu”. A publicat articole şi studii de critică literară în revistele “Viaţa Românească”, “Luceafărul”, “Adevărul literar şi artistic”, “Cultura”, “Romania literara”, “Time Out” şi la Radio Romania Cultural. A editat şi postfaţat volume semnate de N. Manolescu şi Emil Ivănescu. Este coautor şi redactor coordonator al “Bibliografiei esenţiale a literaturii române. Scriitori, reviste, concepte (Editura Enciclopedică, 2003).

Ca de obicei, la Atelierelaţionale veţi putea vedea înregistrări video cu poezie şi de data aceasta vom adăuga imagini din istoria artei cerute de invitatele sesiunii. Un eveniment prezentat de Razvan Tupa.

Bursa de poezie şi microfonul deschis

<Cei care au primit caiete de poezie la primele editii sunt invitaţi să vină cu ele şi la această ultimă întâlnire din luna octombrie pentru a pregăti atelierele şi temele de lucru pentru luna urmatoare. În plus reluăm invitaţia de a performa în faţa publicului de la Dalles poemele proprii sau cele care vă plac. La această ediţie vom relua bursa de poezie, iar publicul este invitat să aducă texte şi să facă propuneri de poeţi pe care ar plăti să îi vadă. De asemenea, vom continua dezbaterile privind antologia de poezie pentru sms şi veţi afla care sunt noile proiecte pe care atelierele le vor lansa luna viitoare.

Veniţi cu 5 minute înainte de începutul evenimentului şi va puteţi înscrie pentru 5 minute în care microfonul este al dumneavoastră. 5 minute în care puteţi să îi faceţi pe ceilalţi să înţeleagă poezia voastră.

contact: Răzvan Ţupa | 0724124722 | razvan_tupa@yahoo.com



Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *