FILIT 2016

featured_rezervari2Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași este un proiect aflat la a patra ediție ce reunește la Iași, în perioada 26 – 30 octombrie 2016, profesioniști din domeniul cărții, atât din ţară, cât şi din străinătate. Scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali – cu toţii vor fi în centrul unor evenimente destinate, pe de o parte, publicului larg, dar şi specialiştilor din domeniu, pe de alta.

După ediția din 2013, cotidianul spaniol El Pais a declarat că FILIT “este deja, la prima sa ediție, cel mai important festival literar din Europa de Est“, iar Frankfurter Allgemeine Zeitung a apreciat că “un eveniment de asemenea anvergură și de o asemenea croială europeană n-a mai existat vreodată în România“.

Cu peste 26.000 de vizitatori în anul 2013, FILIT a fost nu doar un succes de public, ci a pus bazele și unor colaborări viitoare cu festivaluri similare din Franța și Elveția și a creat cadrul perfect de întâlnire a scriitorilor români cu traducători în limbile engleză, germană, spaniolă, norvegiană etc.

FILIT 2013 în cifre:

100 evenimente
180 invitați FILIT + 30 invitaţi Bookfest
26.000 vizitatori (16.000: evenimente FILIT; 10.000: Bookfest)
180 voluntari
100 jurnaliști români și străini acreditați
800 metri pătrați construiți în Piața Palatului
1.500.000 de persoane – audienţa totală a mesajelor transmise prin intermediul mass-media

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *