“Eticheta regală”, lansare de gală la Ateneul Român

Afis lansare Eticheta RegalaCurtea Veche Publishing și Filarmonica “George Enescu” vă invită la evenimentul de lansare a volumului “Eticheta regală” de Sandra Gătejeanu Gheorghe. Evenimentul va avea loc marți, 28 octombrie, începând cu ora 17.00, la Ateneul Român (Str. Benjamin Franklin nr. 1-3, foaier), în prezența membrilor Familiei Regale. Intrarea va fi liberă.

 

Autoarea, Sandra Gătejeanu Gheorghe, ne împărtăşeşte din experienţa sa ca Director de Protocol al Casei Majestății Sale Regelui Mihai al României: “Este esenţial să înţelegem că eticheta nu e un concept perimat sau demodat […] Respectarea regulilor protocolare reprezintă oricând o condiţie pentru reuşita evenimentelor private sau a celor oficiale.”

 

Bogat ilustrată cu imagini de epocă și fotografii recente ale membrilor Familiei Regale sau detalii ce țin de protocolul regal, cartea prezintă, într-un mod concis şi structurat, eticheta care a însoţit şi care însoţeşte în continuare evenimentele desfăşurate sub egida Casei Regale. Găsim, astfel, de la un scurt istoric al ceremonialului regal la semnificaţia conceptului de „ordine de precădere” şi la simbolurile autorităţii supreme – însemnele regale; de la regulile de etichetă în prezenţa membrilor Familiei Regale (atât în cadrul întâlnirilor, cât şi în scris) la ţinutele adecvate pentru diferite tipuri de evenimente; de la recepţiile tematice la ceremoniile de decorare; de la titlul de „Furnizor al Casei Regale” la relaţiile dintre membrii Familiei Regale şi reprezentanţii Corpului Diplomatic; de la dineurile oficiale la vizitele regale (atât în ţară, cât şi în străinătate) și principalele sărbători regale.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *