Eroul din ultima carte a Hertei Müller era informator al Securităţii

Nume conspirativ: Stein Otto

Agenţia Germană de Presă (DPA) a difuzat recent o ştire legată de un studiu care apare în revista müncheneză „Spiegelungen“, semnat de Stefan Sienerth, şi în care se vorbeşte despre relaţiile cu Securitatea română a poetului Oskar Pastior, personajul din Leagănul respiraţiei, ultima carte a Hertei Müller, informează Radio Europa liberă.  Ştirea a fost preluată şi de alte publicaţii, după ce ediţia online a ziarului „Süddeutsche Zeitung“ a postat un articol legat de această chestiune, articol apărut vineri şi în ediţia tipărită a cotidianului. La sfârşitul acestei luni, Hertei Müller vine la Bucureşti pentru a lansa această carte.

Editura Art publică Jaluzele deschise, jaluzele închise

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Pages: 1 2

5 Responsesto “Eroul din ultima carte a Hertei Müller era informator al Securităţii”

  1. Croicu spune:

    Corect ar fi sa citati exact de unde ati preluat informatiile publicate aici. Cine e curios sa se uite la relatarea Europei libere: http://www.europalibera.org/content/article/2161074.html

  2. Ilă Citilă spune:

    dacă citeaţi cu atenţie aţi fi sesizat „Din ştirile publicate rezultă că, între anii 1961 şi 1968, viitorul laureat al Premiului Büchner, informează Europa liberă, .

  3. grete spune:

    Eroul din romanul „Leaganul respiratiei” se numeste Leo Auberg, un tinar de 17 ani deportat intr-un lagar de munca fortata.
    Ca Oskar Pastior i-a relatat Hertei Mueller experienta cumplita din gulag, ca au planuit sa scrie impreuna romanul, dar a fost ca Herta Mueller sa scrie romanul singura dupa moartea lui Oskar Pastior – nu-l fac pe eroul romanului informator al securitatii ! Nu mai senzationalizati frizind absurdul ! Nu va puneti niciodata problema ca aveti o responsabilitate cind scrieti astfel de enormitati??

  4. Dieter Schlesak spune:

    daca vreti sa stiti cine e si cum a devenit Oscar Pastior „Stein” (piatra) cititi ziarul die Zeit de miine unde apar un articol al meu despre prietenul Oskar Pastior.
    La fel blogul meu schlesak.blogspot.de

  5. Ilă Citilă spune:

    mulţumim pentru interesul acordat apariţiilor de pe Bookiseala.ro. Şi pe noi ne doare că Securitatea îşi arată mereu colţii şi loveşte acolo unde nici nu te aştepţi, asta în timp ce ofiţerii sub acoperire sunt prezenţi în toate structurile statului, iar pe ei nu-i desconspiră nimeni. Era doar un titlu de articol, nu o opinie,
    cu respect

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *