Ernest Hemingway – Noaptea dinaintea bătăliei şi alte povestiri

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1954

pentru măiestria artei narative, foarte recent demonstrată în “Bătrânul şi marea” şi pentru influenţa pe care a exercitat-o asupra stilului contemporan

În mare parte, micile naraţiuni din acest volum, unele dintre ele rămase neterminate, au fost concepute sub forma unor schiţe pentru romanele ce-i vor aduce mai tîrziu celebritatea şi, în 1954, Premiul Nobel pentru Literatura. Pasiunea pentru pescuit şi vînătoare, cel mai adesea întâlnită în povestirile ce-l au drept protagonist pe Nick Adams, aventurile traficanţilor de alcool din Cuba sau experienţa americanilor strămutaţi în Europa, formidabilele lupte de tauri din Spania, pentru care scriitorul însuşi nutrea un viu interes, precum şi realitatea crudă a războiului – pe care Hemingway a cunoscut-o în mod direct prin participarea sa la cele două conflagraţii mondiale şi la Războiul Civil din Spania – sunt temele majore ale volumului de faţă, ca şi ale operei lui Hemingway în ansamblul său.

De acelaşi autor

Dealurile verzi ale Africii

Order Noaptea dinaintea bataliei si alte povestiri Preţ @ RON44,95

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *