Ernest Hemingway – Dealurile verzi ale Africii

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1954

pentru măiestria artei narative, foarte recent demonstrată în “Bătrânul şi marea” şi pentru influenţa pe care a exercitat-o asupra stilului contemporan

Partea 1  („Urmărire şi Conversaţie”) a cărţii Dealurile verzi ale Africii este un dialog între Ernest   Hemingway şi un expat european despre scriitori americani. Prin descriere diferenţei dintre vânătorii de profesie şi cei autohtoni, cittorii pot remarca invidia autorului pe succesul celorlalţi. Partea a doua: („Urmărire şi amintiri”) prezintă retrospectiv o vânătoare în Tanzania de nord, cu  descrierea  văii şi a platoului de acţiune împotriva animalelor. Hemingway omoară un rinocer, iar amicul său Karl ucide unul mai mare. Discursul se mută pe condiţia scriitorilor europeni, cum ar fi Tolstoi, Flaubert, Stendhal, şi Dostoievski. În partea a treia: („Urmărire şi Fericire”), acţiunea revine pe tărâmul de vânătoare. Autorul omoară un taur, dar prietenul lui are o captură mai mare. Chiar dacă el e nefericit, în tabără toţi îl omagiază.  Dealurile verzi ale Africii este o carte în întregime adevărată.

De acelaşi autor

A avea şi a nu avea

Order Dealurile verzi ale Africii Preţ @ RON39,50

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *