Eric Ries – The Lean Startup

Ca mișcare, abordarea Lean Startup trebuie să evite doctrinele și ideologiile rigide. Trebuie să evităm caricatura unei formule științifice scorțoase sau lipsa umanității în muncă. De fapt, știința este unul dintre scopurile cele mai creative ale umanității. Consider că aplicarea acestor principii în antreprenoriat va debloca un depozit uriaș de potențial uman.
Cum ar arăta o organizație dacă toți angajații săi ar fi înarmați cu superputerile organizatorice Lean Startup? ERIC RIES

Aceasta este o carte pentru antreprenori și viitori antreprenori. Cele cinci principii ale LEAN STARTUP, care stau la baza celor trei părți ale acestei cărți, sunt următoarele:
1. Antreprenori se găsesc pretutindeni. Nu trebuie să lucrezi într-un garaj pentru a face parte dintr-o companie startup. Conceptul antreprenoriatului îi include pe toți cei care lucrează în ceea ce se înțelege printr-o companie startup: o instituție umană menită să creeze noi produse și servicii în condiții de extremă incertitudine.
2. Antreprenoriatul înseamnă management. O companie startup este o instituție, nu doar un produs, așadar necesită un nou tip de management, special ajustat pentru acest context de extremă nesiguranță.
3. Învățare validată. Companiile startup există nu numai pentru a face lucruri, bani sau a oferi servicii clienților. Ele există pentru a învăța cum se construiește o afacere sustenabilă.
4. Construiește-Evaluează-Învață. Activitatea fundamentală a unei companii startup este aceea de a transforma ideile în produse, de a evalua răspunsul clienților și apoi de a învăța dacă trebuie să pivoteze sau să persevereze. Toate procesele reușite de lansare trebuie ajustate pentru a accelera această buclă de reacție.
5. Contabilitate pentru inovare. Pentru a îmbunătăți rezultatele antreprenoriale și pentru a păstra antreprenorii responsabili, trebuie să ne concentrăm pe lucrurile plictisitoare: cum să măsurăm progresul, cum să fixăm jaloane, cum să prioritizăm munca.

Argumentul UniCredit Țiriac Bank

Suntem în zorii celui de-al doilea secol al managementului. Este o adevărată provocare să realizăm ceva măreț cu oportunitatea care ni s-a oferit. Mișcarea Lean Startup îi asigură pe cei care doresc să realizeze ceva grandios că au la îndemână instrumentele necesare pentru a schimba lumea.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *