Elizabeth Gilbert – Mănâncă, roagă-te, iubeşte

La 30 de ani, Elizabeth Gilbert are tot ce-şi poate dori o femeie ambiţioasă. Şi totuşi e asaltată de îndoieli, suferă de panică şi insatisfacţii. Urmează divorţul, prăbuşirea în depresie, o relaţie catastrofală… Aşa că Liz abandonează totul şi pleacă în lume de una singură. În Italia, gustă la dolce vita şi deliciile ei culinare, punând pe ea „cele mai fericite 12 kilograme din toată viaţa”. În India, află într-un ashram, prin asceză (trezire la 4 dimineaţa, meditaţie şi frecat de podele), ce este căutarea spirituală. În Indonezia, încearcă să-şi reconcilieze trupul cu sufletul, să descopere echilibrul care se cheama fericire – şi îşi găseşte marea dragoste. Uneori, fericirea se află la capătul lumii. Călătoreşti ca să ajungi la tine însăţi. Ca să te descoperi.

Devenita rapid besteseller New York Times si besteseller al Asociatiei Librarilor Americani, aceasta carte aparuta in 2006 este perfect rezumata de insusi subtitlul sau: One Woman’s Search for Everything through Italy, India and Indonezia (O femeie cauta lucrurile cu adevarat importante in Italia, India si Indonezia). Mananca, roaga-te, iubeste sta la baza unui film avand-o ca protagonista pe Julia Roberts (producator Brad Pitt, regizor Ryan Murphy), care urmeaza sa fie lansat anul acesta.

„Felul ironic, lipsit reticente in care Gilbert isi povesteste extraordinara ei calatorie il face pana si pe cel mai cinic cititor sa viseze la ziua in care il va gasi pe Dumnezeu in strafundul unei pesteri din India sau, cine stie, intr-o felie transcendenta de pizza.” (Erika Schickel, Los Angeles Times)

De acelaşi autor

Şi am spus da. O poveste de iubire

Ultimul bărbat american

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *